Системи ресторанного та кухонного пожежогасіння

Система пожежогасіння призначена для захисту в разі пожежі ресторанних кухонних плит, витяжних ковпаків і повітропроводів.Основні області застосування:

  • кафе;
  • ресторани;
  • мережі ресторанів швидкого харчування;
  • кухні дитячих садків;
  • столові і кафетерії в школах і ВУЗах;
  • кафе і ресторани в готелях.

Система являє собою конструйовану з готових механічних і електричних компонентів систему. Висока ефективність придушення пожежі досягається за рахунок цілеспрямованої установки розпилювальних сопел на передбачувані вогнища загоряння. Цей метод забезпечує найбільш економічне використання вогнегасної речовини і зменшує розмір або кількість резервуарів для його зберігання. Базовий варіант системи включає модуль управління з випуском речовини. Цей модуль складається з механізму випуску рідкої складової і балона для зберігання речовини, встановленого в окремому корпусі. Розпилювальні сопла, детектори, картриджі, вогнегасна рідина, плавкі перемички, що переплавляються, трійники та колінчасті патрубки поставляються окремо в кількості, необхідній для установки системи пожежогасіння.

Система бореться з пожежею шляхом розпилення в повітря, на пиловловлювачі, на кухонні поверхні й у витяжну систему рідкої вогнегасної речовини для гасіння пожежі з низьким водневим показником pH з попередньо встановленою інтенсивністю подачі. Коли вогнегасна речовина досягає поверхонь кухонного обладнання, що горить, вона охолоджує їх і вступає в реакцію з гарячим жиром (реакція сапоніфікаціі або омилення), утворюючи шар мильної піни на жировій поверхні. Цей шар виконує функцію ізоляції між гарячою жировою плівкою і атмосферою, запобігаючи виділенню горючих парів і доступу кисню.

Система оснащена автоматичним приводом; крім того, вона може бути приведена в дію вручну через дистанційний ручний пожежний сповіщувач. Автоматичний пуск системи здійснюється за допомогою нагрівання і подальшого розлому плавких перемичок.

Прокрутити вгору